Procjena radne sposobnosti

Opća zdravstvena sposobnost  je ona (osnovna) zdravstvena sposobnost koja je potrebna za obavljanje svih poslova.

OBAVEZNO JE NARUČIVANJE NA BROJ TELEFONA 01/2929-502

Utvrđivanje zdravstvene sposobnosti  kod određenih zanimanja nije samo preduvjet sklapanja ugovora o radu nego je i uvjet održivosti ugovora o radu.

U postupku vještačenja, vještači se postoji li smanjena radna sposobnost,djelomični  gubitak radne sposobnosti  ili  je nastupio potpuni gubitak radne sposobnosti.

UTVRĐIVANJE RADNE SPOSOBNOSTI U MEDICINI RADA JE POSTUPAK KOJIM SE DONOSI NALAZ I MIŠLJENJE O ZDRAVSTVENOJ SPOSOBNOSTI RADNIKA ZA RAD U ODREĐENOJ DJELATNOSTI,KOD ODREĐENOG POSLODAVCA,I NA ODREĐENOM RADNOM MJESTU.

Na procjenu radne sposobnosti  može Vas  uputiti Vaš liječnik obiteljske medicine, Zavod za vještačenje ,profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom ili možete doći samoinicijativno.

POTREBNA DOKUMENTACIJA za pregled

  • Opis radnog mjesta (obrazac 2-IN preuzmi ovdje)
  • važeća osobna iskaznica
  • potvrda liječnika obiteljske medicine o zdravstvenom stanju ne stariju od 30 dana
  • sva medicinska i nemedicinska dokumentacija kronološki posloženu koju posjedujete
l

Na početku pregleda obavljaju se konzultacije s liječnikom specijalistom medicine rada i pregled sve dokumentacije te propisivanje odgovarajuće dijagnostike u našoj ustanovi koja može uključivati ekspertizu psihologa koji nakon uvodnih konzultacija odlučuje o primjeni psihodijagnostičkih postupaka.

Sa mišljenjem i nalazom psihologa,svim dijagnostičkim nalazima obavlja se zaključni psihofizički pregled liječnika.

Konačna, zaključna ocjena donosi se nakon zajedničkog konzilija tima.